DE ONDERNEMERSTUIN VERBINDT

  Neem ambitieuze ondernemers op het gebied van Food, Health, Sport, Innovatie en Technologie, ‘plant’ ze samen in een exceptioneel vruchtbare omgeving vol goede grondstoffen, dan krijg je: een florerende Ondernemerstuin.

  De ondernemers die zich hebben gevestigd in de units op de eerste verdieping in De OndernemersTuin zijn te vinden in onderstaand overzicht:

  UNITS eerste verdieping

  Femke Oepts Beeldstrateeg unit 1.02

  Wil je opvallen met je communicatie-uitingen? Eruit springen met je positionering? Gezien worden in de markt? Of een andere doelgroep raken? Als dat je doelstelling is, kan ik je helpen door de unieke combinatie van marketingstrategie met bedrijfsfotografie. Door het neerzetten van een krachtig merk én sterk beeld maken we direct helder waar je als bedrijf voor staat.

  Hoe? Door een slimme samenvoeging van inzicht, marketingstrategie, creativiteit en bedrijfsfotografie zorgen we ervoor dat jouw verhaal in het hoofd en hart van het juiste publiek terecht komt. Samen gaan we het unieke karakter van jouw bedrijf vinden. Hebben we jouw organisatie-identiteit ofwel ‘verborgen schat’ gevonden, dan zetten we die volop in de schijnwerpers.
  Pas dan kun je spreken van een ongekende concurrentiekracht en ben je voelbaar, zichtbaar en vooral authentiek in alle uitingen.

  Femke Oepts Beeldstrateeg

  Ergowebshop unit 1.03

  Advies & Projectinrichting

  Naast dat u in onze webshop een uitgebreid assortiment aan ergonomische producten kunt bestellen, is Ergowebshop ook in te schakelen als adviseur en projectinrichter. Eén van onze ergonomische experts komt dan bij u op kantoor langs om zo een passend advies te geven over de inrichting van uw werkplek(ken). Uniek aan onze aanpak is, dat wij ervan uit gaan dat bij het advies niet alleen gekeken wordt naar de kosten en wat je daarvoor krijgt, maar er bijvoorbeeld ook aandacht besteedt wordt aan geluid, klimaat, werkmethodes etc!
  Een AMA-specialist neemt uw bedrijfsvoering serieus en past daar het advies op aan.

  Ergowebshop

  Praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar unit 1.05

  Binnen de praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar help ik met name moeders en kinderen met langdurige of steeds terugkerende klachten om hun gezondheid op een natuurlijke en duurzame manier te verbeteren. Dit doen we door de lichaamseigen geneeskracht te stimuleren met homeopathie zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en weer van het leven gaan genieten.

  Als homeopaat heb ik oog voor de hele mens. In de keuze voor het passende middel zijn zowel het fysieke – als het psychische beeld van de cliënt van belang.

  Van de behandelmogelijkheden én resultaten die met de Klassieke Homeopathie kunnen worden geboekt ben ik nog altijd erg onder de indruk.

  Praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar

  Inner Magic unit 1.08 

  Als Energetisch Therapeut ondersteun ik je graag zodat jouw Inner Magic (levensenergie) weer gaat stromen zodat je weer geïnspireerd in beweging komt. Dit doe ik door jou inzicht te geven in jouw patronen, beperkende gevoelens en overtuigingen, trauma’s (uit dit en vorige levens) en blokkades te doorbreken zodat jij weer de baas van jouw leven bent en goed kunt luisteren naar jouw ingebouwde kompas. Je gaat jezelf weer eren, respecteren en waarderen.

  De technieken die ik onder andere gebruik zijn:

  • Intuïtief coaching (in mijn praktijk en in de natuur)
  • Energetische Hypnotherapie
  • Energetische Healing (oa. Reiki) (in mijn praktijk en in de natuur)
  • HypnoHeal (Combinatie van Hypnose en Healing)

  Mocht je meer willen weten, neem dan een kijkje op m’n website: Inner Magic

  Of stuur me een email.

  Tot snel!

  Groet,

  Patrick Scholten, unit 1.08

  Chiropractie van Beers Alkmaar unit 1.10

  Mijn naam is Jeroen van Beers en ik ben chiropractor sinds 2005. Naast mijn praktijk in Almere (www.chiropractie-almere.nl) ben ik op de dinsdag , donderdag en op zaterdag werkzaam in mijn woonplaats Alkmaar.

  Chiropractie is een effectieve en adequate behandelwijze voor meerdere pijn en gewrichtsklachten zoals hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. Chiropractie maakt gebruik van specifieke druktechnieken op de wervelkolom waardoor de druk op de zenuw wordt verminderd en de communicatie in het zenuwstelsel hersteld wordt. Hierdoor zullen de pijnklachten snel afnemen.

  Bent u benieuwd of chiropractie u ook verder kan helpen? Een adviesgesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend aan te vragen!

  Chiropractie van Beers Alkmaar

  Stefanie Hoogland-Organisatieadvies en interim (project) management unit 1.11

  Hallo, mijn naam is Stefanie Hoogland en ik ‘woon’ (zoals dat in de Ondernemerstuin heet) in ruimte 1.07. Ik vind het een heerlijke werkplek. Ik werk als organisatieadviseur voor diverse bedrijven en organisaties. Ik begeleid hen o.a. bij procesverbeteringen, duurzame bedrijfsvoering, leiderschapsontwikkeling en steeds vaker bij het duiden en veranderen van de organisatiecultuur. Daarnaast maak ik online trainingen en coach ik directeuren in het MKB bij hun leiderschap en ondernemerschap.

  Wil je kennis maken? Je bent van harte welkom voor een kop koffie! www.stefaniehoogland.nl stefaniehoogland@gmail.com of 0641918196

  Stefanie Hoogland

  Atelier Puur-Haar unit 1.12

  Atelier Puur-Haar is de nieuwste duurzame hair & brow salon van Alkmaar. Deze moderne hair & brow salon staat voor duurzaamheid, kwaliteit en gezelligheid.

  Bij Atelier Puur-Haar hebben we respect voor de natuur en houden we het clean and green.
  Dit betekent dat er aandacht is voor de meest duurzame oplossingen in het kappersvak. De hoogwaardige biologische producten waar wij mee werken zorgen voor het beste resultaat maar zijn daarnaast ook het minst belastend voor mens, dier en milieu.

  Bij Atelier Puur-Haar kan iedereen terecht. Man, vrouw en kinderen.

  Kom gezellig binnen voor een gratis advies op maat terwijl je geniet van heerlijke kopje fair trade koffie of een biologische (kruiden) thee.

  WELKOM IN DE WERELD VAN DUURZAAMHEID IN DE MEEST LUXE EN ORGANISCHE WIJZE.

   Atelier Puur-Haar

  MalnuCare unit 1.13

  De diëtisten van MalnuCare hebben als aandachtsgebied ondervoeding.

  De MalnuCare diëtist streeft ernaar dat de voedingsinname binnen een zo kort mogelijke tijd voldoet aan de energie- en eiwitbehoefte van de patiënt. De diëtisten doen dit in goed overleg met andere zorgverleners en familie. De gesprekken kunnen plaatsvinden in onze vestiging bij De Ondernemerstuin. Indien dit niet gaat, dan komen onze diëtisten bij u op huisbezoek.

  In Nederland komt ondervoeding veel voor. De gevolgen kunnen zijn: gewichtsverlies, afname van spieren, verminderde weerstand, verhoogde kans op complicaties, zoals infecties en een vertraagde wondgenezing. Het voorkomen van ondervoeding is daarom heel belangrijk.

  MalnuCare

  Unite IT Professionals unit 1.18

  In een doorlopend veranderende markt met nieuwe technologieën zijn we sinds 2012 een baken voor IT-specialisten en bedrijven. Bij Unite IT zijn we nieuwsgierig naar de werkelijke behoeften van opdrachtgevers en professionals. Met onze gerichte vraagstelling en kennis van de markt brengen we slagvaardig en efficiënt kandidaten en bedrijven samen. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact, korte lijnen en langdurige, zakelijke relaties. Zo werken we aan een netwerk dat elke dag verbindt, versterkt en groeit.

   Unite It

  Mesologie Mara Visser unit 1.19

  Mijn naam is Mara Visser en ik ben werkzaam als mesoloog. Mesologie gaat uit van de unieke mens en dat elk individu iets anders nodig heeft om gezond en in balans te blijven. Een mesoloog ziet veelal mensen met bijvoorbeeld klachten als vermoeidheid, huidklachten, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, etc. Als mesoloog haal ik informatie uit het anamnese formulier van een client, bekijk ik de tong en voel de pols (Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda). Tevens onderzoek ik de buik en gebruik een meetapparaat (EFD) om tot een advies te komen. Dit advies bestaat meestal uit een aantal supplementen. Dit kan zijn homeopathie, vitaminen/mineralen, fytotherapie (plantkunde) of Ayurvedische kruiden. En eventueel leefstijl adviezen. Verder kan het zijn dat ik doorverwijs naar een andere therapeut. Ik vind het belangrijk om samen te werken met anderen om de client op de beste manier te ondersteunen. Voor meer informatie ga je naar Mesologie Mara Visser.

  Be massage – Holistische massage- en bewegingstherapie – unit 1.19

  Mijn naam is Barbera Muller. In mijn praktijk Be massage werk ik op holistische wijze. Dat houdt in dat ik me niet alleen op de fysieke beleving richt, maar ook wat er op emotioneel en gedragsniveau gebeurt. In een sessie begeleid ik je in een ervaring van verbondenheid tussen jouw lichaam, geest en ziel. Deze zijn in de holistische visie onlosmakelijk aan elkaar gelinkt en in voortdurende wisselwerking.

  De sessies zijn een combinatie van gesprek, aanraking en lichaamsgerichte oefeningen. Door meer bewust te worden van je lichaam ga je voelen wat jouw lichaam je te vertellen heeft als antwoord op jouw vraag of klacht.

  Massage- en bewegingstherapie wordt o.a. ingezet bij:

  • Verlangen naar meer contact met jouw lichaam, gevoel en emoties
  • Overmatige controle en spanning
  • Het gevoel constant “aan” te staan / niet tot rust kunnen komen
  • (Omgaan met) stress en overbelasting (burn-out)
  • Verlichting bij pijn en stijfheid in je lichaam
  • Vermoeidheidsklachten en slapeloosheid

  Be Massage

  KEI-Advies unit 1.20

  Wij, Mark, Anita en Bas, zijn een jong en ondernemend team en samen vormen wij KEI-Advies. Mark is installatie adviseur, HIT opgeleid en ontwerpt o.a. installaties. Anita is verantwoordelijk voor alle commerciële-, personele- en financiële zaken binnen het bedrijf. Bas studeert naast zijn werkzaamheden als engineer.

  Sinds 2010 zijn wij een onafhankelijk en deskundig ingenieursbureau op het gebied van gebouw gebonden installaties, gericht op de zakelijke markt. Daarnaast verduurzamen wij gebouwen, geven klimaat advies, voeren energie-audits (EED) uit en maken BENG (bijna energie neutraal gebouw) berekeningen.  Dit is slechts een deel van onze werkzaamheden. Wij ontzorgen de opdrachtgever en blijven zeer betrokken tijdens het project.

  Ben je op zoek naar verduurzaming van een gebouw, energiebesparing of installatie advies?

  Bezoek dan onze website: KEI-Advies

  JVDG juridisch advies unit 1.24

  Mijn naam is Justin van de Grootevheen. Ik heb bijna 20 jaar ervaring bij verschillende gemeenten. Ik ben gespecialiseerd in handhaving op het gebied van omgevingsrecht. Ik heb veel ervaring met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) met onderwerpen als bouwregelgeving, brandveiligheid, milieu en bestemmingsplannen. Ook ben ik thuis in het bestuursrecht, de Algemene plaatselijke verordening, Drank- en horecawetgeving, de Wet kinderopvang en meer. Juridisch advies nodig? Samen zoeken we naar de beste oplossing. Ik ga altijd die ene stap verder. Voor het beste resultaat.

   JVDG juridisch advies

  Praktijk Marjolein de Vries unit 1.25

  De praktijk van Marjolein de Vries is er voor iedereen die meer innerlijke rust, stilte, vitaliteit, gezondheid, vrede, overvloed, harmonie, creativiteit, voldoening, enthousiasme, zingeving en geluk in zijn privé-leven en werk wil ervaren.

  Wil jij?
  ♡ Groeien en je comfortzones oprekken?
  ♡ Belemmerende gedragspatronen doorbreken, uit je destructieve gedachten stappen en je (zielen)trauma’s oplossen?
  ♡ Meester worden over je gedachten, gevoelens en emoties?
  ♡ Je bewustzijn vergroten en vanuit innerlijke rust moeiteloos jezelf zijn?
  ♡ De waarheid in jezelf terug vinden waardoor je volledig kan geloven en vertrouwen in wie jij daadwerkelijk bent zodat je vanuit je hart en intuïtie kan leven?
  ♡ Een andere kijk krijgen op een psychische ziekte/diagnose?
  ♡ Vreugde, moeiteloosheid en een gezonde dosis aan energie ervaren?
  ♡ Van jouw gevoeligheid je kracht maken?
  ♡ Een nieuwe stap maken van een dualistisch bewustzijn naar het eenheidsbewustzijn?

  Ben je bereid daarvoor je eigen verantwoordelijkheid te nemen en ben je niet bang voor verandering, hoe spannend dat ook is? Dan kan ik je helpen. Mijn aanbod is er op gericht jou te ondersteunen in innerlijke groei en bewustwording.

  Praktijk Marjolein de Vries

  Evelien Energetisch Kindercoach en Luisterkind werker unit 1.26

  Vraag je je af wat er met jouw kind aan de hand is? Waarom het niet lekker in zijn vel zit? Waar het behoefte aan heeft? Als Energetisch Kindercoach en Luisterkind werker begeleid ik jullie graag. Door mijn academische achtergrond in de Psychologie te combineren met mijn gevoeligheid en een vleugje spiritualiteit, geef ik inzichten die ervoor zorgen dat er weer meer rust en plezier ontstaat. Elk traject start ik met een Luisterkind afstemming waarbij ik me op afstand afstem op de energie van het kind. Dit zorgt vaak al voor heel veel duidelijkheid voor de ouders en een grote opluchting bij het kind. De reacties op deze afstemmingen zijn elke keer weer zo prachtig! Tijdens de 1 op 1 sessies gaan we creatief aan de slag, doen we helende visualisaties en geef ik energetische behandelingen. Voor de ouders bied ik coaching, verzorg ik gezinsopstellingen voor meer inzicht en geef ik Reiki behandelingen ter ontspanning.

  Energetisch Kindercoach Evelien

  Mind Your Body Coaching unit 1.26

  Mind Your Body Coaching biedt individuele coaching voor vrouwen op het
  gebied van mindset, body en health.
  Mijn naam is Suzanne, Mind-, Body- en Health coach.
  Na jaren een eigen schoonheidssalon gehad te hebben, was het tijd om een
  paar lagen dieper te gaan. De switch van schoonheidsspecialist naar coach
  was vrij snel gemaakt.
  Innerlijk en uiterlijke verzorging gaan namelijk hand in hand.
  Vanuit deze holistische visie is Mind Your Body coaching ontstaan.
  In de praktijk begeleid ik vrouwen van niet lekker in hun vel zitten naar een
  krachtig gevoel en sterke mindset zodat ze weer vol zelfvertrouwen in het leven
  staan. Door gebruik te maken van Human Design, jouw unieke blauwdruk, zul je
  sneller in staat zijn om jezelf beter te begrijpen, te accepteren en te omarmen.
  Tijdens de sessies komen spiritualiteit en wetenschap samen.
  Naast de coach sessies, kun je ook terecht voor een Inner Peace treatment.
  Een moment van totale ontspanning, rust, stilte en alleen maar zijn.

  Mind Your Body Coaching

  Advocatenkantoor Docter unit 1.27

  Advocatenkantoor Docter is gespecialiseerd in het strafrecht en daaraan verwante zaken. Bent u met politie of justitie in aanraking gekomen of hebt u een uitnodiging gekregen voor een verhoor, of oproeping voor een zitting bij het Openbaar Ministerie of de rechter en wenst u advies of rechtsbijstand? Ik richt mij op het (jeugd)strafrecht, penitentiair recht en enkele bestuursrechtelijke zaken, in het bijzonder in het bijstaan van cliënten die geen verklaring omtrent gedrag (VOG) verstrekt krijgen. Ook sta ik slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven bij. Ik sta  cliënten bij op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand en op betalende basis. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken of ik iets voor u kan betekenen.

  Advocatenkantoor Docter

  Leefstijlkoning unit 1.28

  Praktijk voor integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching

  Het leven, jouw leven is altijd in beweging!

  Dat kan best pittig zijn en soms moet je verdwalen om jezelf terug te vinden. Wordt het tijd om beter voor jezelf te zorgen en je eigen geluk op de eerste plek te zetten? Daar kan ik je bij helpen!

  Mijn naam is Dewi, leefstijlkoning, en ik heb sinds 2022 mijn praktijk waar ik mensen coach door te luisteren, motiveren, ondersteunen en samen doelen te formuleren.

  Als holistisch leefstijlcoach ben ik de gids die jou helpt in te zien dat het beste al in jezelf zit en je doelen te bereiken. Om je fit en vitaal te voelen, beter in balans te zijn en meer te voelen en leven vanuit je hart.

  Leefstijlkoning

  Corpus & Anima unit 1.29

  Corpus & Anima, praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG)

  Vanuit de sportmassage en de traditionele Chinese geneeswijzen bieden wij u de meest effectieve behandeling voor uw klachten.

  Tuina massage therapie
  Bij pijnklachten: spierpijn, pees- en gewrichtsklachten; migraine, stress, vermoeidheid; heup-, rug-, nek- en schouderklachten, RSI, frozen shoulder, fibromyalgie en meer.
  Voor sporters: alle sportgerelateerde klachten: blessures, bevorderen van herstel, onderhoud, ondersteuning bij training, overbelasting.

  Acupunctuur
  Pijnklachten, spijsverteringsklachten, overgangsklachten, allergieën, lagen weerstand, vermoeidheid, gewrichtsklachten, migraine, burn-out, stressgerelateerde klachten.
  Acupunctuur balanceert het lichaam en activeert het zelfherstellend vermogen, zodat het lichaam terug kan keren naar een optimale staat van gezondheid.

  Corpus & Anima

  De Jongens Uit De Keuken unit 1.30

  Heeft u tijdelijk te kort keukenpersoneel of heeft u extra krachten nodig voor een evenement?
  De Jongens Uit De Keuken zorgen voor het personeel dat u nodig heeft.

   De Jongens Uit De keuken

  De Jong Bewindvoering unit 1.32

  De Jong Bewindvoering is gespecialiseerd in beschermingsbewind en budgetbeheer.

  Beschermingsbewind houdt in het kort in dat iemand van 18 jaar of ouder die wegens zijn of haar lichamelijke of geestelijke toestand of wegens verkwisting of het hebben van schulden zelf niet in staat is om zijn vermogensrechtelijke belangen behoorlijk waar te nemen. Dan kan hij of zij via de kantonrechter een bewindvoerder toegewezen krijgen (artikel 1:431 BW).
  Het bewind is bedoeld om de vermogensrechtelijke positie van rechthebbende te beschermen.

  Budgetbeheer kan alleen door iemand zelf of met toestemming worden aangevraagd. Budgetbeheer gaat niet via de rechtbank, maar door middel van een overeenkomst tussen aanvrager en budgetbeheerder.

  De Jong Bewindvoering is een klein bedrijf dat de juiste financiële begeleiding op maat kan leveren.

  Door openheid en betrouwbaarheid, is het altijd duidelijk wat te verwachten.

  Wij vinden het enorm belangrijk om een goed persoonlijk contact te onderhouden, om zo de juiste beslissingen te kunnen maken. Door juist de cliënt centraal te stellen, onderscheidt De Jong Bewindvoering zich van anderen.

  Kom gerust eens langs of bel ons voor meer informatie! Manon Has en Rebecca de Jong staan altijd open voor een praatje!

  De Jong Bewindvoering

  Folmer Audiovisuals unit 1.33

  Een evenement wil je beleven

  Folmer Audiovisuals biedt een breed scala aan audiovisuele diensten en audiovisuele ondersteuning tijdens uw evenement.

  Door middel van mooie passende belichting, helder geluid en scherpe videobeelden maken we samen een onvergetelijke indruk op uw gasten en zorgen wij dat de boodschap van de spreker of artiest duidelijk overkomt.

  Een greep uit de mogelijkheden die wij aanbieden zijn o.a.

  • Verhuur licht en geluid met technische ondersteuning.
  • Verhuur van Projectoren en bijhorende hulpmiddelen.
  • Freelance AV-technicus.
  • Verkoop van professionele audiovisuele producten.
  • Vaste installatie.
  • 3D videomapping.
  • Begeleiding van geluid en of beelden tijdens een afscheidsceremonie.

  Folmer Audiovisuals maakt ieder evenement uniek!

  Folmer Entertainment

  MEER WETEN?

  Neem contact op voor meer info of het plannen van een rondleiding.