• Van VSM naar innovatiewerkplaats

    DE ONDERNEMERSTUIN

    Interesse?
  • Food, Health, Sport,Innovatie en technologie

    IN DE ONDERNEMERSTUIN

    Interesse?

HET COMPLEX

Medicijnfabrikant VSM heeft het complex 30 jaar gebruikt en de locatie destijds gekozen vanwege de schone lucht en grond. Zo kon men in de achtertuin van het complex de geneeskrachtige kruiden kweken en telen die gebruikt werden voor het productieproces. Die botanische kruidentuin bestaat nu nog steeds in de vorm van de stichting Hortus Alkmaar. Dit unieke stukje natuur midden op een goedlopend bedrijventerrein maakt het complex een groene en inspirerende plek om te werken.
Sinds 2018 is het complex in handen van De ondernemerstuin.

Dingen die goed zijn voor de mens

is een belangrijk thema binnen het complex van De Ondernemerstuin. De botanische tuinen versterken dit thema en het gebouw wordt getransformeerd door het gebruik van natuurlijke elementen.

INNOVATIECENTRUM IN DE REGIO

De OndernemersTuin is een toplocatie voor vooruitstrevende bedrijven en organisaties die willen (samen)werken in het kennis-innovatiecentrum in Noord-Holland waar vernieuwingen op het gebied van voeding, gezondheid en sport tot stand komen.

Het is een uitdagend werkterrein met een hightech karakter en de thuisbasis voor uiteenlopende bedrijven in de sectoren Food, Health, Sport, Innovatie en Technologie. 3 toonaangevende organisaties die al werken in De OndernemersTuin zijn VSM, Holland Health en Hortus Alkmaar.

HORTUS TUINEN

Eén van de verrassingen van het complex!

Deze bijzondere botanische tuin met de grootste collectie medicinale kruiden in Nederland (ruim 550 verschillende geneeskrachtige planten) is in 1981 aangelegd door VSM, fabrikant van homeopathische geneesmiddelen. De voormalige veenpolder achter een van de oudste strandwallen bleek geschikte grond voor de aanleg van de ecologische kruidentuin van VSM. Door de verplaatsing van de productieafdeling van VSM naar Duitsland kwam het voortbestaan van de tuin eind 2011 in gevaar.

Een groep enthousiaste VSM-ers heeft toen het bedrijfsleven ingeschakeld met als resultaat: de stichting Hortus Alkmaar, die werkt aan het behoud van deze bijzondere tuin.

De kruidentuin trekt duizenden bezoekers per jaar, die tijdens de vele rondleidingen en workshops kunnen genieten van de bloemenpracht, de rust en de bijzondere sfeer in de tuin. Professionals komen er om zich te verdiepen in de werking van de geneeskrachtige kruiden en de ecologische teelt.

complex de ondernemerstuin

KANTOREN

Kantoren in allerlei soorten en maten: van flexplek tot hele verdieping.

VERGADEREN

Vergaderruimtes in diverse afmetingen en professionele presentatiezalen.

CLEANROOMS

Uniek in Noord-Holland zijn de cleanrooms die wij te bieden hebben.

DISTRIBUTIERUIMTES

Distributie- en opslagruimtes in verschillende afmetingen.

FACILITEITEN

Een gezellige lunch in de groene kantine of even ontspannen in de botanische achtertuin?

MEER WETEN?

Neem contact op voor meer info of het plannen van een rondleiding.